1. Kellokortin peruskäyttö hakukentän kautta
  2. Aktiivisen tuntikirjausrivin muokkaaminen

1. Kellokortin peruskäyttö hakukentän kautta

Kellokortti on hyvä työkalu tuntikirjausten reaaliaikaiseen tekemiseen. Yksinkertaisimmillaan Kellokortti toimii sivun yläkulman hakukenttää klikattaessa tai näppäinyhdistelmää Alt + z (Mac-käyttäjillä option + z).

Hakukentästä voit hakea haluamaasi asiakasta, projektia tai tehtävää. Voit tarvittaessa käyttää useampaa hakusanaa samanaikaisesti saadaksesi tarkemman hakutuloksen. Tästä on hyötyä esim. tilanteessa, jossa samannimisiä hakutuloksia on niin monta, ettei kaikki mahdu samaan listaukseen. Valitse listasta tehtävä, jolle haluat kirjata tunteja klikkaamalla tehtävän nimeä.

Kello käynnistyy kyseiselle tuntikirjaukselle ja aktiivisen tuntikirjauksen näet sivun oikeassa yläkulmassa. Kun olet saanut työsuoritteen valmiiksi, voit lopettaa ajan kirjaamisen tuntikirjausriville painamalla "Lopeta" -painiketta. Lopetetut tuntikirjausrivit siirtyvät automaattisesti käyttäjän "Vahvistamatta" -välilehdelle, jossa voit muokata, jatkaa tai hyväksyä tekemiäsi tuntikirjauksia. Tarkemmin tuntikirjausten käsittelystä "Vahvistamatta" -välilehdellä löydät ohjeista Kellokortti - Tuntikirjausten muokkaus "Vahvistamatta"-välilehdellä ja Kellokortti - Tuntikirjausten jatkaminen, hyväksyminen ja poistaminen

2. Aktiivisen tuntikirjausrivin muokkaaminen

Pääset muokkaamaan aktiivista tuntikirjausriviä painamalla vasemmassa laidassa olevaa muokkauskuvaketta.

Aktiivisen tuntikirjauksen muokkausnäkymä:

• Alkanut: Voit muokata vuoron aloitusaikaa syöttämällä kenttään uuden aloitusajan.
  • Merkitse päättyväksi: Voit syöttää vuorolle myös päättymisajan, jos se on etukäteen tiedossa. Jos vuorolle on syötetty päättymisaika, siirtyy se tallennuksen yhteydessä "Vahvistamatta"-välilehdelle, sekä vuoron kellotus pysähtyy.
  • Tehtävä: Voit vaihtaa aktiivisen vuoron tehtävää klikkaamalla alasvetovalikkoa ja valitsemalla toisen tehtävän (muutos näkyy vasta sivun päivittämisen jälkeen).
  • Laskuselite: Voit syöttää vuorolle laskuselitteen (näkyy asiakkaan laskulla).
  • Sisäinen kommentti: Voit syöttää vuorolle myös sisäisen kommentin (näkyy esim. laskuttajalle).
  • Tuotteen lisäys:
    • Voit lisätä vuorolle tuotteita klikkaamalla "Lisää"-painikkeen vasemmalla puolella olevaa alasvetovalikkoa, valitsemalla valikosta tuotteen ja klikkaamalla "Lisää"-painiketta.
    • Lisättyäsi tuotteen voit vielä muokata tuotteen nimeä, laskuselitettä, kappalemäärää, hintaa, sekä kustannusta/kpl.
    • Saat poistettua lisätyn tuotteen painamalla "Poista"-painiketta.
    • Klikkaamalla "Poista"-painikkeen oikealla puolella olevaa muokkaus-painiketta avautuu tuotteen lisäasetukset, jossa voit asettaa tuotteelle laskentakohteen, lisätä tuotteelle liitetiedostoja, sekä valita Kohossa olevan kansion, johon tuotteelle asetetut liitetiedostot tallennetaan. Näet tuotteelle lisätyt tiedostot "Kansio"-alasvetovalikon alapuolella.
  • Kohdista työmääräykselle: Voit halutessasi kohdistaa tuntikirjauksen työmääräykselle tai tuntikirjauksen ollessa kohdistettuna työmääräykselle voit suorittaa työmääräyksen toimenpiteitä suoritetuiksi toimenpidettä klikkaamalla.
  • Valitse vaihe: Jos projektille on luotu projektisuunnitelma, voit kohdistaa tuntikirjauksen projektisuunnitelman vaiheelle klikkaamalla "Valitse vaihe"-painiketta ja valitsemalla vaiheen avautuvasta ikkunasta. Tuntikirjauksen ollessa kohdistettuna projektisuunnitelman vaiheelle tulee vaiheen nimi näkyviin aktiivisen tuntikirjauksen näkymään projektin selitteen yläpuolelle.
  • Tallenna: Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, paina "Tallenna"-painiketta. Aktiivisen tuntikirjauksen muokkaaminen ei keskeytä ajan kertymistä, ellei päättymisaikaa lisätä.

Tuntikirjauksen muokkausnäkymän saat suljettua painamalla rastia muokkausnäkymän oikeassa yläkulmassa.