Tuntimerkintöjä voi myös tehdä + Vuoro -painikkeen avulla. Tätä kautta voidaan luoda esimerkiksi takautuvia kirjauksia kätevästi.

Merkinnät voivat olla joko yksittäisiä työvuoromerkintöjä tai vaihtoehtoisesti kausimerkintöjä. Voit valita kumpaa olet tekemässä "Uusi vuoro" -lomakkeen yläosasta. Oletuksena Koho käyttää työvuoromerkintää. Kausimerkinnästä kerrotaan lisää ohjeessa Kausimerkintä "+ Vuoro" -painikkeella

Työvuoromerkintä

Työvuoromerkintä on yksittäinen kirjaus halutulle asiakkaalle ja tehtävälle. Työvuorokirjausta tehdessäsi määritä lomakkeeseen seuraavat asiat:

1. Asiakas (kenelle merkintä kohdistetaan).
  2. Tehtävä, jolle työ kirjataan.
  3. Työajan voit syöttää joko kirjaamalla "Aika" kenttiin alkamis- ja päättymisajat tai vaihtoehtoisesti työn kokonaiskeston "Tunnit" -kenttään.
  4. Tarkasta kirjauksen päivämäärä (voit tarvittaessa tehdä esim takautuvia kirjauksia + Vuoro -painikkeen avulla).
  5. Lisää tarvittava laskuselitteet ja sisäiset kommentit kirjaukseen (sekä aktivoi tarvittaessa vuoron huomiomerkintä klikkaamalla kolmio-ikonia).
  6. Lisää tarvittavat lisälaskutustuotteet "Tuote" -painikkeen takaa. Avautuvasta lomakkeesta voit hakea tuotteen/tuotteita ja kun kaikki tuotteet ovat valittu, rullaa näkymässä aivan ylös ja klikkaa "Lisää valitut tuotteet" -painiketta siirtääksesi ne työvuorolle. Tarkasta tuoterivitiedot (kpl-määrä, hinta, kustannus ja tuoterivin laskuselite).
  7. Klikkaamalla "Avaa työmääräys" aktiiviseksi voit luoda vuorosta työmääräyksen, ja syöttää avautuvaan "Aihe" -kenttään työmääräyksen toimenpiteelle nimen.
  8. Tallenna.
  9. Rivi muodostuu normaalisti joko vahvistamatta-välilehdelle tai Timesheet-näkymään riippuen yritykselläsi käytössä olevasta tuntienkirjaustavasta.