1. Laskutus suoraan projektin vaiheelta.

2. Massalaskutus "Laskut"-osion kautta.

1. Laskutus suoraan projektin vaiheelta

Laskutus voidaan myös tehdä suoraan projektin vaiheelta. Jos olet lisännyt projektisuunnitelman vaiheelle kiinteän laskutettavan summan voit laskuttaa sen projektikortilta summaa klikkaamalla, jolloin avautuu laskutus-ikkuna.

Ikkunassa voidaan valita luodaanko pikakauppa, uusi lasku vai lisätäänkö se tuotteena olemassa olevalle laskulle.

• Luo pikakauppa: Valitse pikakaupalle tuote, sekä myyjä ja tarkista, että nettosumma on oikea. Voit syöttää tuotteelle haluamasi nimen (jos tämä jätetään tyhjäksi, käytetään tuotteen nimeä), sekä muokata laskuselitettä. Syötettyäsi tiedot klikkaa "Laskuta"-painikkeesta, jonka jälkeen pikakauppa muodostuu Laskut -> "Pikakaupat"-välilehdelle.
  • Luo lasku: Syötä laskun päivämäärä (jos päivämäärä jätetään tyhjäksi, käytetään kuluvan päivän päivämäärää), valitse tuote, sekä myyjä ja tarkista, että nettosumma on oikea. Voit syöttää tuotteelle haluamasi nimen (jos tämä jätetään tyhjäksi, käytetään tuotteen nimeä), sekä muokata laskuselitettä. Syötettyäsi tiedot klikkaa "Laskuta"-painikkeesta, jonka jälkeen lasku muodostuu Laskut -> "Laskuttamatta"-välilehdelle.
  • Lisää laskulle: Valitse alasvetovalikosta kohdelasku, jolle tuote lisätään, valitse tuote, sekä myyjä ja tarkista, että nettosumma on oikea. Voit syöttää tuotteelle haluamasi nimen (jos tämä jätetään tyhjäksi, käytetään tuotteen nimeä), sekä muokata laskuselitettä. Syötettyäsi tiedot klikkaa "Laskuta"-painikkeesta, jonka jälkeen tuote lisätään kohdelaskulle.

Voit myös merkitä vaiheen laskutetuksi, jos laskurivi on jo luotu toista kautta. Tämä ei muodosta kohdelaskulle uusia laskurivejä. Valitse kohdelasku, jolle merkintä luodaan ja klikkaa "Kohdista"-painiketta.

2. Massalaskutus Laskuta-toiminnon avulla.

Jos sinulla on useissa projekteissa useita vaiheita, jotka voidaan laskuttaa, voi sen tehdä kätevästi Laskutus-osion Laskuta- toiminnolla. Laskuta-toiminto luo laskutetusta projektin vaiheesta pikakaupan Laskut -> Pikakaupat-välilehdelle, josta ne voidaan edelleen laskuttaa. Jos pikakaupan laskuttaminen ei ole sinulle tuttua, voit tutustua siihen lisää tästä linkistä: Pikakauppojen vahvistaminen ja laskuttaminen

Klikkaamalla "Laskuta"-painiketta, avautuu ikkuna johon on listattu kaikki laskutettavat projektisuunnitelmien vaiheet. Voit rajata listauksessa näkyvät vaiheet niiden suoritusperusteen mukaan. Valitsemalla "confirmed" saat listaukseen vain suoritetut vaiheet. Valitsemalla "unconfirmed" saat listaukseen näkyviin kaikki suorittamatta olevat vaiheet. "all"-vaihtoehto näyttää listauksessa kaikki vaiheet.

Jotta vaiheet voidaan laskuttaa, tulee tätä varten syöttää laskutuspäivämäärä, sekä valita laskulle tuote. Tämän jälkeen vaiherivien oikeaan reunaan ilmestyy "Laskuta"-painike, jota klikkaamalla Koho luo vaiheelta pikakaupan.