Kun pikakauppoja on luotu ja niitä on avoimena, ilmestyy Laskut -valikkoon Pikakaupat -välilehti, josta löytyy kaikki laskuttamatta tai vahvistamatta olevat pikakaupat.

Sopimuskaudella laskutettavien pikakauppojen vahvistus

Kun pikakauppa on merkattu laskutettavaksi jollekin sopimuskaudelle, täytyy se vielä vahvistaa ennen kuin se lisätään sopimuskauden laskulle. Vahvistus voidaan tehdä joko kaikille avoinna oleville, vahvistamattomille pikakaupoille, tai voidaan erikseen valita mitkä pikakaupat halutaan vahvistaa.

Jos haluat vahvistaa kaikki kerralla, klikkaa ensin ”Valitse kaikki”-painiketta ja tämän jälkeen ”Vahvista valitut” -painiketta.

Vahvistettavat pikakaupat voidaan myös valita yksitellen avaamalla asiakkaan rivi, josta löytyy avoimet pikakaupat. Vahvistamista odottavat pikakaupat löytyvät ”Vahvistamatta”-otsikon alta.

Kun olet valinnut kaikki vahvistettavat pikakaupat, paina ”Vahvista valitut” -painikkeesta näkymän yläosassa.

Pikakauppojen laskutus yksi kerrallaan

Kun pikakauppa ei ole merkitty sopimuslaskutukselle lisättäväksi, se täytyy laskuttaa vahvistamisen sijaan. Kun halutaan laskuttaa yksittäinen pikakauppa, avaa listauksesta asiakkaan pikakaupat, etsi laskutettava pikakauppa ja klikkaa rivin oikeassa laidassa olevasta ”Laskuta”-painikkeesta.

Tämä avaa näkymän, jossa voit valita luodaanko pikakaupasta uusi lasku vai lisätäänkö se olemassa olevalle laskulle. Tarkemmin laskun luonnista kerrotaan ohjeissa 4.1.4 Uuden laskun luominen Kohoon ja 4.1.3 Laskujen tarkastaminen ja lähettäminen eteenpäin ulkoiseen järjestelmään.

Usean pikakaupan laskutus kerralla

Kun pikakauppoja halutaan laskuttaa useita kerralla, paina Pikakaupat-välilehden ”Laskuta useita” -painikkeesta.

Avautuvassa esikatselunäkymässä voit joko luoda pikakaupoista uusia laskuja, tai kohdistaa ne olemassa oleville laskuille. Uusia laskuja luotaessa valitse asiakkaat, joiden pikakaupat halutaan laskuttaa (”Näytä/piilota tuotteet” painikkeesta voidaan avata tuotekohtainen valinta), ja täytä muut tarvittavat laskutustiedot. Lopuksi paina ”Laskuta valitut” -painikkeesta muodostaaksesi laskut.

Kun pikakaupat halutaan kohdistaa olemassa oleville laskuille, valitse ”Kohdista laskuille” -välilehti. Valitse asiakkaat, joiden pikakaupat halutaan laskuttaa, ja valitse asiakaskohtaisesti laskut, joille pikakaupat halutaan kohdistaa. Lopuksi paina ”Kohdista valitut laskuille” -painikkeesta, ja pikakaupat lisätään laskuille.