1. Aloitusnäyttö

2. Työpäiväkello

3. Uusi vuoro

4. Timesheet

5. Työpäiväkirjausten ja vuorojen GPS-Seuranta

Kohon mobiilikäyttöliittymään pääset osoitteessa: tts.koho-online.com/m Pääset normaalisti kirjautumaan järjestelmään syöttämällä käyttäjätunnuksesi "username"-kenttään, salasanasi "password"-kenttään ja paina "Login"-painiketta. Jos olet unohtanut salasanasi tai olet kirjautumassa ensimmäistä kertaa pääset salasanan resetointinäkymään painamalla "Forgot password"-linkkiä. Voit lukea kirjautumisesta lisää tästä linkistä: Kirjautuminen

Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme painamalla "Customer care"-painiketta.

1. Aloitusnäyttö

Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle avautuu mobiilikäyttöliittymän aloitusnäyttö, jonka kautta voit käynnistää työpäiväkellosi, tehdä normaalisti tuntikirjauksia ja työmääräyksiä tai siirtyä Timesheet-näkymään. Sivun ylälaidasta on myös mahdollista vaihtaa Koho-tiliä, jos käyttäjällä on pääsy useammalle eri Koho-tilille. Uloskirjautuminen tapahtuu sivun oikeasta yläkulmasta.

2. Työpäiväkello

Jos mittaat työaikaasi työpäiväkellon avulla, saat käynnistettyä sen painamalla työaikaa mittaavan työtyyppin (esim. Töissä) oikeassa laidassa olevaa käynnistys-painiketta. Yrityksesi työtyyppien nimet saattavat erota esimerkeistä.

Työtyyppi muuttuu aktiiviseksi ja Koho alkaa kellottamaan sille aikaa. Voit lisätä kirjaukselle kommentin painamalla kommenttikenttää, syöttämällä kommentin ja painamalla ulos kentästä.

Työpäiväkellon saat pysäytettyä painamalla "Lopeta" -painiketta.

Työtyypin "+" -painikkeella voidaan luoda kertakirjauksia valitulle päivämäärälle, jos työntekijä on esimerkiksi unohtanut käynnistää työpäiväkellonsa.

Kertakirjaukseen tulee asettaa päivämäärä, sekä vähintään alkamisajankohta. Jos päättymisajankohta jätetään tyhjäksi siirtyy kyseinen kirjaus käyttäjälle aktiiviseksi tuntikirjaukseksi. Jos alku- ja päättymisajankohta on asetettu luo Koho niiden perusteella tuntikirjauksen kyseiselle päivämäärälle.

3. Uusi vuoro

Uuden työvuoron pääset luomaan valitsemalla aloitusnäytöltä kohdan "+ Lisää uusi vuoro".

Syötä hakukenttään ensin asiakkaan nimi, jolle vuoro luodaan ja valitse asiakas listalta. Aseta vuorolle päivämäärä ja tehtävä, ja voit tarvittaessa myös kohdistaa vuoron työmääräykselle, jos yritykselläsi on työmääräys-valinta käytössä.

Voit asettaa vuorolle aloitusajan, sekä tarvittaessa vuoron päättymisajan jos se on etukäteen tiedossa. Voit myös lisätä vuorolle laskuselitteen ja sisäisen kommentin, tuotteita (tuotteiden lisäämisestä kerrotaan lisää alempana), sekä tiedostoja. Voit sulkea ikkunan painamalla "Peruuta" tai painamalla vasemman yläkulman nuolipainiketta.

Paina lopuksi "Tallenna", jonka jälkeen vuorolle alkaa kertymään tunteja.

Tuotteen lisääminen vuorolle

Saat lisättyä vuorolle tuotteita painamalla "+ Tuote" -painikkeesta. Hae tuote listalta, sekä tarkista hinta ja tuotteiden määrä. Tarvittaessa voit myös lisätä tuotteelle laskuselitteen.

Tallennuksen jälkeen aktiivisen vuoron tiedot näkyvät käyttöliittymän alalaidassa, josta vuoroa pääsee muokkaamaan painamalla oikeassa laidassa olevaa muokkaus-painiketta. Saat päätettyä vuoron painamalla "Lopeta" -painiketta.

4. Timesheet

Timesheet näkymässä voit kellottaa aikaa valitsemillesi tehtäville, sekä lisätä tehtäville erillisiä vuoroja. Näkymään on listattu kaikki kyseiselle päivälle luodut tehtävät. Voit navigoida viikonpäivien välillä painamalla viikonpäivien alla olevaa päivämäärää merkitsevää numeroa. Oikeassa yläkulmassa olevasta kalenteri-painikkeesta pääset kalenterinäkymään, josta on helppo hakea pidemmällä olevia päivämääriä. Oikeassa alakulmassa oleva "Kaikki hyväksytty"-ilmoitus kertoo, ettei sinulla ole hyväksymättömiä kirjauksia.

Aloita Timesheetin käyttö lisäämällä tehtävät, joille sinun on tarkoitus kirjata tunteja. Saat lisättyä Timesheetille tehtävän painamalla "Lisää tehtäviä"-painiketta.

Tehtävän lisääminen Timesheetille

Avautuvasta projektilistauksesta pääset valitsemaan haluamasi tehtävät. Voit käyttää hakukenttää rajataksesi projektilistausta asiakkaan, projektin tai tehtävän nimen perusteella. Paina projektin nimen kohdalta avataksesi listauksen projektin tehtävistä ja klikkaa aktiiviseksi ne tehtävät, jotka haluat lisätä Timesheetille. Kun olet valinnut haluamasi tehtävät paina "Lisää valitut"-painiketta. Voit poistua näkymästä painamalla "Peruuta"-painiketta.

Jos lisättäviä tehtäviä on vain yksi, voidaan suoraan tehtävän lisäämisen yhteydessä luoda vuoro kyseiselle tehtävälle. Muussa tapauksessa tehtävät lisätään suoraan Timesheetille.

Tehtävien käyttö

Kun tehtävät on lisätty Timesheetille, voidaan niille alkaa kirjaamaan tunteja. Painamalla "Aloita kellotus" -painiketta siirtyy vuoro aktiiviseksi vuoroksi etusivun puolelle. Painamalla "+ Lisää vuoro"-painiketta voidaan lisätä uusi yksittäinen vuoro kyseiselle tehtävälle.

Vuoron ollessa käynnissä voit keskeyttää sen painamalla "Lopeta"-painiketta. Pääset muokkaamaan kirjaamaasi vuoroa painamalla muokkaus-painiketta vuoron oikeassa laidassa.

Muokkaustilassa voidaan muokata vuorolle kuuluvia tietoja kuten päivämäärää, tehtävää tai työmääräyskohdistusta (katso kohta 3. Uusi vuoro). Tehtyäsi tarvittavat muutokset paina "Tallenna"-painiketta. Tarvittaessa vuoro voidaan myös poistaa näkymän ala-laidassa olevasta "Poista"-painikkeesta.

Jos tehtävilläsi on hyväksymättömiä työvuoroja, voit hyväksyä ne painamalla "Hyväksy"-painiketta, jonka jälkeen ne siirtyvät laskutukseen.

5. Työpäiväkirjausten ja vuorojen GPS-Seuranta

Jos yrityksesi käyttää työpäiväkirjausten tai vuorojen GPS-seurantaa ja velvoittaa työntekijöidensä vuorokirjausten GPS-seurantaa, tulee sijainnin seuranta yrityksenne ohjeiden mukaan sallia, jos Koho-mobiili pyytää sijainnin lupaa.