Asiakas- ja projektiroolien avulla voidaan mm. tarkemmin määritellä sitä, mille työntekijöille asiakkaan työmääräykset muodostuvat. Tämä on kätevää tilanteissa, jossa asiakkaalla on esimerkiksi erikseen määritetyt palkanlaskija ja kirjanpitäjä ja kummallekin halutaan näkyviin vain kyseiseen toimintoon liittyvät työmääräykset. Asiakas- ja projektiroolit löytyvät asetuksista "Käyttäjät" - otsikon alta, "Asiakasroolit" - välilehdeltä. Jos välilehteä ei ole näkyvissä, toimintoa ei vielä ole kytketty päälle. Tässä tapauksessa olkaa yhteydessä Kohon asiakaspalveluun asiakaspalvelu@kohosales.com.

Asiakas- ja projektirooleja voit lisätä "+Lisää" painikkeesta. Valitsemalla "Collab" - kentän, asiakasroolit näkyvät myös portaalissa.

Asiakas- ja projektiroolien lisääminen vastuuhenkilöille

Voit määrittää asiakas- ja projektirooleja työntekijöille asiakas- ja projektilomakkeiden "Yhteys- ja vastuuhenkilöt" - ja "Osanottajat" - välilehdillä. Rooli - sarakkeessa voit lisätä vastuuhenkilölle roolin.

Asiakasroolit:

Projektiroolit:

Asiakas- ja projektiroolien lisääminen "Vastuut" matriisin avulla

Jos haluat kerralla asettaa useamman asiakasroolin, tähän löytyy hyvä työkalu "Asiakkaat" - osiosta, "Vastuut" - välilehdeltä. Matriisissa voit asettaa asiakkaille ja projekteille rooleja yhdellä klikkauksella. Valitse rajausehdoksi "Rooleittain", jolloin saat näkyviin asetuksissa määrittelemäsi asiakasroolit. Valitsemalla myös projektit, saat näkyviin myös asiakkaiden projektit.

Painamalla + painiketta asiakkaan tai projektin rivillä, saat lisättyä kyseisen roolin omaavan vastuuhenkilön rivin asiakkaalle tai projektille.

Valitse avautuvassa ikkunassa työntekijä ja hänelle asetettava rooli. Huomioi, että työntekijä asetetaan samalla asiakkaan tai projektin vastuuhenkilöksi, jollei häntä aiemmin oltu asetettu vastuuhenkilöksi.

Asiakas- ja projektiroolien käyttäminen

Asiakasrooleja voi käyttää työmääräysten kopioinnin rajaamiseen tietyn roolin omaaville henkilöille. Työmääräyspohjan "Työntekijät" - osiossa voit rajata, millainen rooli asiakkaan vastuuhenkilöllä täytyy olla, jotta työmääräys kopioituu hänelle. Esimerkiksi alla olevassa tapauksessa ainoastaan Kirjanpitäjä - roolin omaavat asiakkaan vastuuhenkilöt saavat tästä työmääräyksestä oman kopionsa tuntikirjauspuolelle.