Pikakaupoilla voidaan laskuttaa kertalaskutettavia tuotteita nopeasti. Tuotteita voidaan laskuttaa joko erilliselle laskulle tai lisätä sopimuskausille laskutettavaksi. Tässä ohjeessa käydään läpi yksittäisen pikakaupan luonti. Ohjeet Excel-tuonnilla toteutettaviin pikakauppoihin löydät ohjeista 4.2.3 Pikakaupat - Tuotteiden ja työvuorojen tuonti Excelistä ja 4.2.4 Pikakaupat - Tuotteiden massatuonti Excelistä.

Pikakauppoja pääset luomaan "Laskut" - osiosta ”+ Pikakauppa” - välilehdeltä.

Pikakaupan luonti

Luotaessa uutta pikakauppaa voit määritellä seuraavat asiat:

• Nimi: Voit antaa pikakaupalle nimen.
  • Sisäinen kommentti: Kohon sisäinen kommentti pikakaupalle, joka näkyy mm. laskuttajalle. Sisäinen kommentti ei tule näkyviin laskulle
  • Asiakas: Asiakas jolle pikakauppa (ja lasku) muodostetaan
  • Myyjä: Pikakaupan myyjä, vaikuttaa mm. raportointiin. Oletuksena myyjäksi asetetaan pikakauppaa muodostava henkilö
  • Sopimus: Pikakauppa voidaan kohdistaa johonkin sopimukseen ja/tai lisätä jonkin sopimuskauden laskulle.
  • Laskuta kaudella: Jos sopimus on valittuna, voidaan pikakauppa kohdistaa jollekin laskutuskaudelle. Tällöin pikakaupasta syntyvä laskutus lisätään kyseiselle kaudelle

Määriteltyäsi pikakaupan perustiedot valitse laskutettavat tuotteet painamalla ”+ Valitse tuotteita”-painikkeesta. Avautuvassa näkymässä valitse lisättävät tuotteet joko suoraan listasta tai lisäämällä tuotepaketin. Voit myös käyttää hakukenttää apuna tuotteiden etsimisessä. Valittuasi tuotteet paina ”Lisää valitut tuotteet” -painikkeesta, jolloin valitut tuotteet lisätään pikakaupalle.

Tuotteet lisättyäsi voit vielä muokata tuotteiden kappale-, hinta- ja kustannustietoja sekä muokata tuotteen nimeä ja antaa sille laskuselitteen. Voit poistaa tuotteen "Poista" - painikkeesta. "Poista" - painikkeen viereisestä valikon kuvasta klikkaamalla avautuu tuotteen lisäasetukset, jossa voit määrittää tuotteelle laskentakohteen ja lisätä sitä koskevan liitteen.

Lopuksi paina ”Tallenna”-painikkeesta tallentaaksesi pikakaupan.

Kun pikakaupat on luotu, ne pitää vielä vahvistaa tai laskuttaa. Tästä kerrotaan tarkemmin ohjeessa 4.2.2 Pikakauppojen vahvistaminen ja laskuttaminen.