1. Päänäkymä
  2. Vanhat versiot
  3. Arkistoidut sopimukset

Sopimukset-osion löydät yläpalkista. Avautuvassa näkymässä näet kaikki luodut sopimukset ja mallipohjat.

1. Päänäkymä

Sivulla ensimmäisenä näet listauksen mallipohjista, jotka on tallennettu ”Uusi Sopimus”-näkymän kautta (ohjeet mallisopimuksen tallentamiseen löydät Sopimuskone - Uuden sopimuksen luominen -ohjeesta). Malleista näet asiakkaan nimen, milloin mallipohjaa on viimeksi muokattu sekä 3 painiketta, ”Pohjaksi”, ”Muokkaa” ja ”Poista”.

• Pohjaksi: Luo kopion mallin sopimuspohjasta. Luotua kopiota voi muokata mielensä mukaan eikä se muokkaa käytettyä mallipohjaa. Pohjan avulla luotu sopimus siis käyttäytyy kaikin tavoin uuden sopimuksen tavoin. HUOM! Kun käytät mallipohjaa sopimuksen luonnissa, sinun täytyy valita asiakas uudelleen sopimuksen muokkausosion alussa.

• Muokkaa: Muokkaa-valinnan kautta voit muokata mallipohjaa. Tällöin muutokset mitä teet tulevat suoraan mallipohjaan.

• Poista: Poistaa mallipohjan kokonaisuudessaan Sopimuskoneesta.

Mallisopimuksien alapuolella on listaus kaikista luoduista sopimuksista. Jos olet luonut sopimuksia ”Vain henkilötietokäsittelyn sopimus TAL2018”-asetuksen päällä ollessa, nämä sopimukset näkyvät oman ”Vain henkilötietosopimus”-alaotsikon alapuolella. Muut sopimukset näkyvät tämän listauksen alapuolella. Voit rajata listauksessa näytettäviä sopimuksia valitsemalla alasvetovalikoista tietyn asiakasryhmän tai sopimuksen tilan.

Voit myös rajata listauksessa näkyviä sopimuksia asiakkaan nimen perusteella hakukenttää käyttäen. Listauksesta löydät seuraavat sarakkeet:

• Asiakas: Asiakkaan nimi

• Viimeisin päivitys: Ajankohta, jolloin sopimusta on viimeisen kerran muokattu. Päiväyksen vieressä on sopimuksen versionumero. Versionumero muuttuu joka kerta kun sopimusta muokataan, ja vanhat versiot pysyvät tallennettuna (seuraavassa osiossa vanhoista versioista tarkemmin).

• Lataa: Lataa sopimuksen PDF-muodossa

• Pohjaksi: Avaa sopimuksen muokkausnäkymän. Kaikki muutokset joita teet, tallentuvat samaan sopimukseen, mutta vanha versio säilyy muuttumattomana vanhana versiona (seuraavassa osiossa vanhoista versioista tarkemmin).

• Arkistoi/Poista: Arkistoi tai poista sopimus. Arkistointi poistaa sopimuksen aktiivisten sopimusten joukosta, mutta säilyy järjestelmässä, jolloin sitä voidaan myös jälkikäteen tarkastella. Poista-painiketta käytettäessä sopimus poistetaan kokonaan järjestelmästä eikä siihen pääse enää käsiksi.

• VismaSignVismaSign on Sopimuskoneeseen integroitu sähköisen allekirjoituksen järjestelmä. (Otetaan erikseen käyttöön Sopimuskoneen oikeassa yläkulmassa olevan linkin kautta.) Sarakkeesta näet allekirjoituksen tilan. Tarkemmin VismaSignin käytöstä kerrotaan tässä ohjeessa: 7.1.5 Sopimuskone - Sopimusten sähköinen allekirjoittaminen.

2. Vanhat versiot

Sopimuslistauksessa näet ”Viimeisin päivitys”-sarakkeen alla sopimuksen versionumeron; sopimuksesta on yhtä monta versiota kuin versionumeron luku on.  Vanhoja versioita pääset tarkastelemaan ja käsittelemään klikkaamalla kyseisen sopimuksen rivin kohdalta.

Sopimuksen alle avautuu listaus vanhoista versioista. Voit ladata vanhoja versioita PDF-muodossa tai ottaa niitä pohjaksi sopimuksen muokkaukseen. Voit myös poistaa vanhoja versioita, jolloin ne poistuvat kokonaan järjestelmästä ja myös versionumero pienenee tällöin vastaamaan muutosta.

3. Arkistoidut sopimukset

Arkistoidut sopimukset saat näkyviin sivun Sopimukset-sivun alalaidassa painamalla ”Näytä arkistoidut”-painiketta. Avautuvassa listauksessa on kaikki arkistoidut sopimukset. "Näytä arkistoidut"-painike tulee näkyviin vasta, kun olet arkistoinut vähintään yhden sopimuksen.

Arkistoituja sopimuksia voi ladata PDF-muodossa ja vanhoja versioita voi tutkailla aivan kuten aktiivisten sopimusten kohdalla. Jos otat arkistoidun sopimuksen pohjaksi ja tallennat tällä tavoin luodun sopimuksen, luodaan aktiivisten sopimusten joukkoon uusi sopimus, eikä sitä yhdistetä arkistoituun sopimukseen.