Pääset tarkastelemaan laskuja siirtymällä Kohon hallinta –puolen ”Laskut” –välilehdelle. Kaikki Kohossa muodostuvat laskut ovat aluksi "Laskuttamatta" – välilehdellä, jossa ne voidaan nopeasti tarkastaa ja hyväksyä. "Laskuttamatta" - välilehdellä oleviin laskuihin voidaan tarvittaessa tehdä vielä muutoksia tai palauttaa laskuilla olevat vuorokirjaukset takaisin työvuorojen käsittelyyn. Työvuorojen käsittelystä voit lukea lisää tästä ohjeesta: 4.1.1 Työvuorojen käsittely ja laskutus.

"Laskuttamatta" - välilehdellä näkyviä laskuja voidaan rajata asiakkaiden, projektien, vastuuhenkilöiden, laskentakohteiden, laskun sisällön, päivämäärän tai minimiarvon mukaan. Voit myös hakea yksittäistä laskua käyttäen sivulla olevaa hakukenttää. Vinkki: jos joku lasku vaikuttaa puuttuvan näkymästä, muista tarkistaa onko sinulla jotain rajauksia päällä, jotka estävät kyseisen laskun näkymisen.

Laskun tarkastaminen

Klikkaa ”Laskuttamatta” –välilehdellä olevaa laskua, jolloin sinulle avautuu laskun esikatselunäkymä. Esikatselun yläosassa näet yhteenvedon laskun tiedoista ja rullaamalla esikatselussa alas, voit tarkastaa laskurivit.

Laskun yhteenveto:

Laskurivit:

Esikatselu –näkymän toiminnot

Esikatselun yläpalkissa on erilaisia toimintoja, joita laskulle voi tehdä:

• Näytä lasku painike avaa laskun omalle sivulleen, jolloin poistutaan esikatselu - ikkunasta.
  • Muokkaa painikkeesta pääset muokkaamaan laskua. Laskun muokkaamista käsitellään tässä ohjeessa: 4.1.7 Laskun muokkaaminen
  • Pdf painike tulostaa laskun pdf - tiedostoksi, joka aukeaa uuteen ikkunaan. Ratas - painikkeesta voit valita, mitä laskupohjaa tulostukseen käytetään.
  • Hyväksy painike hyväksyy laskun, ja lasku siirtyy "Lähtevät" - välilehdelle odottamaan lähettämistä.
  • Poista painike poistaa laskun ja palauttaa sillä olevat työvuorot takaisin käsittelyyn. Poistaminen ei kuitenkaan poista laskua ulkoisesta laskutusjärjestelmästä.
  • Ei laskuteta (poista) painiketta voidaan käyttää, jos halutaan poistaa sopimuslasku ja merkitä se ulkoisesti laskutetuksi.
  • Pohjaksi painikkeesta voit muodostaa uuden laskun, jossa käytetään laskun tietoja pohjana. Huom. työvuorot eivät siirry uudelle laskulle, vaan ne näkyvät tuotteina.

Hyväksyttyjen laskujen lähettäminen eteenpäin Kohosta

Kun olet tarkastanut kaikki laskusi ”Laskuttamatta” –välilehdellä ja klikannut ne hyväksytyiksi, voit siirtyä "Laskut" –osion ”Lähtevät” –välilehdelle.

Valitse haluamasi laskut lähetettäväksi joko yksitellen klikkaamalla kunkin laskun edessä olevaa valintaruutua tai vaihtoehtoisesti voit valita kaikki laskurivit kerralla klikkaamalla laskutaulukon vasemmassa yläkulmassa olevaa ympyrä –symbolia.

Kun laskut on valittu, ne voidaan lähettää eteenpäin ulkoiseen järjestelmään klikkaamalla sinistä ”Lähetä” –painiketta. Voit myös lähettää laskut laskurivin lopusta löytyvästä painikkeesta. Riippuen käytössä olevasta integraatiosta, Koho tekee aineistosta joko siirtotiedoston tai suoran aineistosiirron ulkoiseen laskutusjärjestelmään.

Jos laskuaineisto siirretään siirtotiedoston avulla laskutusjärjestelmään, tulee selaimen ponnahdusikkunat olla sallittu!

Kohossa olevat laskut siirretään laskutilassa joko "Avoimet" - välilehdelle (jos reskontraseuranta on Kohossa päällä) tai suoraan maksettu -tilaan.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@kohosales.com, jos sinulla heräsi aiheen tiimoilta kysyttävää!