Tässä ohjeessa käydään läpi, miten Kohossa voi muokata laskuja.

SISÄLLYSLUETTELO

1. Yleistä

2. Laskun asiakastietojen muokkaaminen

3. Laskutustietojen ja laskun yleisten tietojen muokkaaminen

4. Laskurivien muokkaaminen

5. Lähetetyn laskun muokkaaminen

1. Yleistä

Kohossa on mahdollista muokata laskuja, jotka ovat "Vahvistamatta" tai "Lähettämättä" -tilassa. Vahvistamatta olevat laskut löytyvät "Laskut" -osion "Laskuttamatta" -välilehdeltä ja lähettämättä olevat laskut löytyvät "Lähtevät" -välilehdeltä. Voit etsiä haluamasi laskun myös asiakas-, projekti- tai sopimuskorteilta tai käyttämällä oikean yläkulman hakukenttää.

Avaa lasku esikatseluun klikkaamalla halutun laskun päältä. Esikatseluikkunasta löytyy "Muokkaa" -painike, jota painamalla avautuu laskun muokkausnäkymä.

2. Laskun asiakastietojen muokkaaminen

Avattuasi laskun muokkaustilaan, pääset muokkaamaan asiakastietoja klikkaamalla asiakkaan nimen vieressä olevaa muokkausikonia.

Voit vaihtaa asiakasta valitsemalla halutun asiakkaan "Hae asiakasta" otsikon alla olevasta valikosta. Voit myös lisätä laskulle kokonaan uuden asiakkaan painamalla "+Uusi asiakas" -painiketta. Lisäksi voit muokata laskulle valitun asiakkaan tietoja tai vaihtaa projektia, johon lasku on kohdistettu. "Näytä lisäkentät" -linkistä avautuu enemmän muokattavia tietoja. Asiakastietoihin tehdyt muutokset tallennetaan laskun tallennuksen yhteydessä.

3. Laskutustietojen ja laskun yleisten tietojen muokkaaminen

Laskun asiakkaan alapuolella löytyvät laskutustiedot ja laskun yleiset tiedot, joita voi muokata laskun muokkaustilassa. Tarkemmin eri kenttien toiminnasta on kerrottu tämän ohjeen kohdassa 2: Uuden laskun luominen Kohoon

4. Laskurivien muokkaaminen

Laskun yleisten tietojen alla löytyvät varsinaiset laskurivit. Voit lisätä laskulle uusia tuotteita "+Tuote" - painikkeesta tai muokata laskulla jo olevia tuotteita. Kappalemäärää ja hintaa voi muokata suoraan laskurivillä. Klikkaamalla rivin päältä aukeaa muokkauslomake, josta voi tehdä tarkempia muokkauksia laskuriviin. Tarkemmin laskurivien muokkauksesta on kerrottu tässä ohjeessa: Uuden laskun luominen Kohoon. Laskurivin voi poistaa rivin oikeassa reunassa olevasta painikkeesta.

Laskurivejä on mahdollista muokata myös ilman, että laskua tarvitsee avata muokkaustilaan. Laskun esikatselussa klikataan laskurivin tuotteen päältä, jolloin rivin muokkauslomake aukeaa. Klikkaamalla laskurivin selitettä sivulle avautuu pop-up-ikkuna, jossa voi suoraan muokata pelkkää laskuselitettä.

5. Lähetetyn laskun muokkaaminen

Joskus voi olla tarpeen muokata jo lähetettyä laskua esimerkiksi raportoinnin korjaamiseksi. Jotta laskua voi muokata, se täytyy ensin palauttaa "Lähettämättä" -tilaan painamalla laskulta löytyvää "Palauta"-painiketta.

Tämän jälkeen laskulle voi tehdä tarvittavat muokkaukset. Muokkaamisen jälkeen laskun voi palauttaa "Lähetetty" -tilaan "Lähtevät" -sivulta löytyvästä painikkeesta. Huomioi, että tämä ei lähetä laskua uudelleen taloudenhallintajärjestelmään, vaan ainoastaan merkitsee laskun lähetetyksi.

6. Laskujen massamuokkaus

"Laskut"-osion "Laskuttamatta" ja "Lähtevät" -välilehdillä on mahdollista muokata useampaa laskua kerralla. Valitse haluamasi laskut rivin vasemmassa reunassa olevasta laatikosta tai klikkaa ylimmällä rivillä olevaa symbolia, josta saa valittua kaikki näkyvissä laskut. Tämän jälkeen klikkaa sivun yläreunasta löytyvää "Muokkaa"-painiketta.

Avautuvassa ikkunassa voit valita, minkä toimenpiteen haluat laskuille tehdä. Voit esimerkiksi vaihtaa laskupäivää, eräpäivää tai maksuehtoa kaikille valituille laskuille.