1. Aloitusnäyttö
  2. Työpäiväkello
  3. Kertakirjaus
  4. Kausikirjaus
  5. Uusi vuoro
  6. Kellokortti
  7. Työmääräykset
  8. Vuorohistoria
  9. Työpäiväkirjausten ja vuorojen GPS-seuranta

Kohon mobiilikäyttöliittymästä löytyy nyt uusi moderni versio, johon pääset kirjautumaan osoitteessa: https://tts.koho-online.com/m

Uuden mobiilikäyttöliittymän ohjeeseen pääset siirtymään tästä linkistä:

Kohon vanhaan mobiilikäyttöliittymään pääset osoitteessa: tts.koho-online.com/mobile, jossa pääset normaalisti kirjautumaan järjestelmään syöttämällä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Voit lukea kirjautumisesta lisää tästä linkistä: Kirjautuminen

1. Aloitusnäyttö

Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle avautuu mobiilikäyttöliittymän aloitusnäyttö, jonka kautta voit käynnistää työpäiväkellosi, tehdä tuntikirjauksia sekä työmääräyksiä, selata vuorohistoriaasi tai kirjautua ulos.

2. Työpäiväkello

Jos mittaat työaikaasi työpäiväkellon avulla, saat käynnistettyä sen painamalla työaikaa mittaavaa työtyyppi-painiketta (esim. Töissä). Työpäiväkellon eri työtyypit erottaa helposti nimen vasemmalla puolella olevasta nuolesta. Jos työtyypit ei ole sinulle tuttuja, voit lukea niistä lisää tästä linkistä: Miten käytän Työpäiväkelloa?

Voit tarvittaessa muuttaa työn alkamisaikaa painamalla alkamisajan kohdalta, syöttämällä avautuvaan ikkunaan uuden aloitusajan ja painamalla ok. Jos haluat perua muutoksen tekemisen, voit sulkea ikkunan painamalla "Peru".

Työpäiväkellon saat pysäytettyä painamalla käynnissä olevan työpäivätyypin painiketta (valkoinen rasti punaisella pohjalla) jolloin avautuu ikkuna johon voit vielä halutessasi syöttää selitteen ja painaa ok. Voit perua työpäiväkellon pysäyttämisen painamalla "Peru".

Painamalla työtyypin "+"-painiketta avautuu näkymä, jossa voidaan luoda kerta- tai kausikirjaus valitulle työtyypille.

3. Kertakirjaus

Voit luoda kertakirjauksen haluamallesi päivämäärälle valitsemalla päivämäärän, aloitusajan, sekä lopetusajan ja tallenna. Jättämällä lopetusajan tyhjäksi jää työpäiväkello tallentamisen jälkeen aktiiviseksi kellottamaan sille aikaa.

4. Kausikirjaus

Kausikirjaukselle tulee asettaa työntekijä, työtyyppi, kauden alku- ja loppupäivämäärät, sekä kirjauksen tuntimäärä (joko asettamalla aloitus- ja lopetusaika tai asettamalla suoraan tuntimäärän kohtaan Tuntia / pv). Voit halutessasi syöttää kirjauksille myös kommentin. Painamalla "Kaikki"-painiketta saat nopeasti valittua tai poistettua kaikki viikonpäivävalinnat. Voit tarvittaessa valita yksittäisiä viikonpäiviä, joille kirjaukset luodaan esim. jos kausi on vaikka viikon pituinen, mutta halutaan että kirjaukset luodaan vain maanantaille, keskiviikolle ja perjantaille valitaan aktiivisiksi vain ma, ke, pe. Jos kirjauksia ei haluta luoda arkipyhille, tulee "Ei arkipyhiä"-täppä olla valittuna. Lopuksi paina tallenna.

5. Uusi vuoro

Uuden vuoron (aktiivisen tuntikirjauksen) pääset luomaan valitsemalla aloitusnäytöltä kohdan "Uusi vuoro". Valitse vuorolle asiakas, sekä tehtävä ja jos yritykselläsi on työmääräysvalinta käytössä voit myös kohdistaa vuoron työmääräykselle. Aseta vuorolle aloitusaika ja halutessasi myös lopetusaika, jos se on etukäteen tiedossa. Voit asettaa vuorolle haluamasi päivämäärän, sekä lisätä vuorolle laskuselitteen ja sisäisen kommentin.

Voit lisätä vuorolle tuotteita painamalla "Lisää"-painikkeen vasemmalla puolella olevasta alasvetovalikosta, valitsemalla tuotteen avautuvasta valikosta ja painamalla "Lisää". Voit halutessasi muokata tuotteen nimeä, kpl-määrää, hintaa, laskuselitettä, sekä kustannusta. Voit myös poistaa tuotteen vuorolta painamalla "Poista"-nappia.

Voit lisätä vuorolle myös matkakuluja painamalla auton kuvaketta. Avautuvaan kenttään tulee syöttää ajoneuvon kilometrilukema vuoroa ennen, sekä vuoron jälkeen. Voit myös syöttää matkakulun tietoihin kaupungin nimen, matkaerittelyn, sekä lisätä liitetiedostoja.

Paina lopuksi "Tallenna", jonka jälkeen vuorolle alkaa kertymään tunteja.

Tallennuksen jälkeen aktiivisen vuoron tiedot näkyvät käyttöliittymän alalaidassa, josta vuoron pääsee myös päättämään painamalla "Lopeta" -painiketta.

6. Kellokortti

Pääset kirjaamaan asiakkaan projektille tunteja myös valitsemalla aloitusnäytöltä kohdan "Kellokortti". Avautuvasta ikkunasta pääset valitsemaan haluamasi asiakkaan ja projektin, joko selaamalla listaa tai käyttämällä oikeassa alakulmassa olevaa hakukenttää.
Voit tarkastella asiakkaan yhteyshenkilöitä napauttamalla henkilö-ikonia. Voit myös asettaa projektirivejä suosikeiksi napauttamalla sydän-ikonia, jonka jälkeen ikoni muuttuu punaiseksi. Suosikeiksi asetetut rivit listautuvat näkymään aina ylimmäisiksi.

Painamalla "Näytä lisätiedot"-painiketta saat kullekin projektiriville näkyviin projektin selitteen, jos sellainen löytyy. Vastaavasti painamalla "Piilota lisätiedot"-painiketta piilottuu projektien selitteet. Takaisin aloitusnäyttöön pääset valitsemalla "Takaisin".

Painamalla projektin rivin kohdalta avautuu näkymä, josta voit valita tehtävän, jolle haluat kirjata tunteja. Aloita tehtävälle tuntien kirjaaminen painamalla tehtävän kohdalta. Takaisin asiakaslistaukseen pääset painamalla "Sulje".

Kun olet valinnut haluamasi tehtävän, siirtyy se ikkunan alalaitaan aktiiviseksi vuoroksi ja Koho alkaa kirjaamaan sille tunteja. Saat lopetettua aktiivisen vuoron painamalla "Lopeta" -painiketta, jolloin avautuu ikkuna johon voit halutessasi syöttää vuorolle laskuselitteen ja painaa "OK". Voit peruuttaa vuoron lopettamisen painamalla "Peru"-painiketta.

Jos painat ikkunan alaosassa olevan aktiivisen vuoron päältä, avautuu vuorosta yksityiskohtaisempi näkymä, josta näet asiakkaan yhteyshenkilöt, sekä myös projektin selitteen.

7. Työmääräykset

Voit kirjata tunteja myös työmääräyksille Kohon mobiilikäyttöliittymän kautta valitsemalla aloitusnäytöltä kohdan "Työmääräykset". Suluissa oleva luku kertoo tekemättömien työmääräysten lukumäärän.

Työmääräykset näkyvät listalla päivämäärien mukaan järjestettynä siten, että ylimpänä on aina seuraavaksi työn alle otettava työmääräys. Työmääräyksen tiedot ovat:

• Ohjeellinen päivämäärä (Yleensä päivämäärä, jolloin työ voidaan aloittaa)
  • Asiakas, projekti ja tehtävä
  • Työmääräyksen nimi esim. "Kuukausikirjanpito"
  • Työmääräykseen liitetty kommentti
Painamalla haluttua työmääräystä, päästään syöttämään sille tuntikirjaukseen liittyviä tietoja. Syötä aloitusaika ja halutessasi lopetusaika, jos se on etukäteen tiedossa. Voit myös syöttää laskuselitteen, sekä sisäisen kommentin. Jos työnantaja on määrittänyt työmääräyksiin toimenpiteitä, ne näkyvät työmääräyksen "Toimenpiteet" -osiossa. Voit myös lisätä tuotteita normaalin vuoron tavoin valitsemalla tuotteen alasvetovalikosta ja painamalla "Lisää"-painiketta.

Käyttäjä merkitsee, minkä tai mitkä toimenpiteet hän on saanut tai tulee saamaan työmääräyksestä suoritetuiksi oman vuoronsa aikana painamalla kyseisiä toimenpiteitä ja tallentamalla työmääräyksen. Tallennuksen yhteydessä Koho alkaa kirjaamaan aikaa työmääräykselle.

Voit poistua näkymästä painamalla "Sulje"-painiketta.

Kun kaikki työmääräyksen toimenpiteet on merkitty suoritetuiksi, valitse "Tallenna ja vahvista", jolloin työmääräys kuitataan valmiiksi ja se poistuu käyttäjän listalta.

8. Vuorohistoria

Vuorohistoria-sivulla käyttäjä pääsee näkemään kaikki hänen kirjaamat vuoronsa päivätasolle eriteltyinä. Vuorot näkyvät listalla päivämäärien mukaan järjestettynä siten, että ylimpänä näkyy aina viimeisin kirjattu vuoro.

Näkymästä voi kätevästi jatkaa edellisiä vuoroja, muokata vuoron tietoja, suorittaa toimenpiteitä vuoron ollessa kohdistettuna työmääräykselle, lisätä vuorolle tuotteita ja matkakuluja, sekä liitetiedostoja. Näkymästä voidaan myös vahvistaa vuoro, jonka jälkeen se siirtyy laskutukseen. Takaisin etusivulle pääset painamalla "Takaisin"-painiketta.

Napauttamalla yksittäistä vuoroa avautuu vuoron muokkausnäkymä, jossa käyttäjä voi jatkaa hyväksymättömiä vuoroja, sekä tehdä muutoksia vuoron tietoihin.

9. Työpäiväkirjausten ja vuorojen GPS-Seuranta

Jos yrityksesi käyttää työpäiväkirjausten tai vuorojen GPS-seurantaa ja velvoittaa työntekijöidensä vuorokirjausten GPS-seurantaa, tulee sijainnin seuranta yrityksenne ohjeiden mukaan sallia, jos Koho-mobiili pyytää sijainnin lupaa.