1. Asiakaskohtaisten tuotehinnastojen luominen
2. Hinnaston muokkaaminen, kopioiminen ja poistaminen

Kohossa voidaan määrittää eri hintoja samalle tuotteelle asiakkaasta riippuen. Hinnastoja käytetään perushinnoista poikkeavien kappale- ja tuntiveloitettavien tuotteiden hinnoitteluun. Esimerkiksi “Asiantuntijatyö” -tuote voi maksaa asiakkaalle X 50 euroa/h ja asiakkaalle Y 75 euroa/h.

1. Asiakaskohtaisten tuotehinnastojen luominen

Siirry asetuksiin ja sieltä "Tuotteet"-sivulle. Valitse Hinnasto -välilehti ja sieltä paina "+Hinnasto" -nappia.

Avautuvassa ikkunassa ylimpänä ovat hinnaston asetukset, joissa hinnastolle voi tehdä seuraavia määrityksiä:

• Nimi: Anna hinnastolle kuvaava nimi.
  • Selite: Hinnaston mahdollinen selite
  • Voimassa: Hinnaston voimassaoloaika (ei pakollinen).
  • Vastuuhenkilö: Hinnastolle voi tarvittaessa antaa vastuuhenkilön. Tämä voi olla hyödyllistä tilanteissa, joissa hinnastoja on paljon ja niitä muokkaa useampi henkilö. "Hinnastot" - sivulla vastuuhenkilöä voi käyttää suodatukseen.
  • Kategoria: Hinnastolle voi tarvittaessa valita kategorian, jota voi käyttää "Hinnastot" -sivulla hinnastojen suodatukseen. Kategorioita voi luoda ja poistaa painamalla "Hinnastot" - sivulla olevaa "Ryhmät" -painiketta.
  • Hinnoittelu-prioriteetti: Hinnoittelu-prioriteetti tarkoittaa, että hinnastoon määritelty hinta ylikirjoittaa mahdolliset muut määritykset tuotteen hintaan liittyen, joita on voitu tehdä esimerkiksi asiakkaan tai projektin taakse.
  • Tärkeys: Tärkeys määrittää, missä järjestyksessä hintoja haetaan hinnastoilta, jos hinnastoja on asiakkaalla useampia. Isompi on tärkeämpi. Huom. oletuksena asiakas voi Kohossa olla liitettynä vain yhteen hinnastoon kerrallaan, jolloin tämä kenttä ei ole näkyvissä. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos teillä on tarve lisätä yhdelle asiakkaalle useampia hinnastoja.
  • %-hinnan pyöristys: Asetuksen avulla tuotteiden hinnat voidaan pyöristää lähimpään kenttään asetettuun arvoon. Esimerkiksi, jos kenttään syötetään arvoksi 1, niin euroissa prosentuaalinen hinta pyöristyy aina lähimpään euroon.

Tuotelistaus löytyy hinnaston asetusten alapuolelta:

• Tuotteen oletushinta näkyy harmaalla fontilla.
  • Anna tuotteelle uusi hinta, jolloin hinnan fontti muuttuu boldatuksi. Viemällä hiiren hinnan päälle tulee näkyviin pieni ikkuna, joka kertoo kyseisen tuotteen alkuperäisen hinnan.
  • Alla olevassa kuvankaappauksessa tuotteelle "Ositettava tuote" on annettu hinta 150e, kun hinta tuoterekisterissä on 200e.
  • Hinnan voi myös määrittää prosentuaalisesti klikkaamalla €-merkkiä hinnan vieressä, jolloin merkki vaihtuu %-merkiksi. Esimerkiksi syöttämällä tuotteen kenttään 20, on tuotteen hinta kyseisen hinnaston asiakkaille aina 20% korkeampi tuotteen normaalihintaan verrattuna. Jos tuotteen oletushinta muuttuu, muuttuu samalla hinnaston hinta vastaamaan korotettua tuotehintaa. Negatiivisilla prosenteilla voidaan luoda alennettuja hintoja. Huom. Jos hinnaston tuotteilla on prosentuaalisia hintoja, niin niiden kanssa voidaan käyttää hinnaston "%-hinnan pyöristys"-asetusta, jonka avulla tuotteiden hinnat voidaan pyöristää lähimpään kenttään asetettuun arvoon. Esimerkiksi, jos kenttään syötetään arvoksi 1, niin euroissa prosentuaalinen hinta pyöristyy aina lähimpään euroon.
  • Voit myös luoda muutoksia tuoteryhmittäin. Tällöin syötetty muutos tulee voimaan kaikille ryhmän tuotteille. Esim. jos kenttään syötetään 50 euron hinta, kaikki ryhmän tuotteet ovat 50 euron hintaisia.

Tuotteiden alapuolelta löytyvät asiakkaat, joille hinnaston hinnat ovat voimassa. Valitse asiakkaat, joita nämä hinnat koskevat. Voit valita asiakkaita yksitellen, asiakasryhmien tai asiakkaiden erikoisryhmien perusteella. Kun olet valinnut asiakkaat, skrollaa takaisin ylös ja tallenna. Hinnasto on valmis.

2. Hinnaston muokkaaminen, kopioiminen ja poistaminen

Voit muokata tai poistaa olemassa olevia hinnastoja siirtymällä asetusvalikkoon -> Tuotteet -> Hinnastot ja siellä klikkaamalla hinnastoa, jota haluat muokata tai poistaa.  Hinnaston muokkausta halutessasi tee haluamasi muutokset ja sen jälkeen paina tallenna. Huom! Jos haluat lisätä uusia tuotteita hinnastoon, paina ”Näytä/Piilota tyhjät”-painiketta, josta saat avattua yrityksesi koko tuotelistauksen (olemassa olevat hinnastot näyttävät oletuksena vain ne tuotteet, joiden hintoja on muokattu). Voit myös lisätä tai poistaa asiakkaita hinnastolta.

Hinnaston muokkaustilassa voit myös kopioida hinnaston käyttääksesi sitä pohjana uudelle hinnastolle painamalla ”+ Kopioi”-painiketta muokkaustilan yläosassa. Painettuasi painikkeesta tee tarvittavat muutokset uuteen hinnastoon avautuvassa ikkunassa ja paina sen jälkeen Tallenna jolloin uusi hinnasto muodostuu.

Kun haluat poistaa hinnaston, klikkaa muokkaustilan yläosassa olevaa Poista-painiketta.