Työvuorot-puolen oikeassa yläkulmassa olevasta työpäiväkellosta voidaan käynnistää kirjaus vain sellaisille työtyypeille, jotka on määritetty näkyviin työpäiväkellon listaukseen. Muut työpäiväkellon merkinnät, kuten esim. sairauspoissaolot ja liukumavapaat voidaan tehdä kohdasta: "Raportointi (omat tunnit)" -> Liukuma: työpäivät -välilehti.

Uuden työpäiväkellon merkinnän luonti aloitetaan painamalla "+ Merkintä"-painiketta, jolloin avautuu "Luo merkintöjä"-ikkuna.

Merkinnän sisältö:

• Tyyppi: Määritä merkinnälle työtyyppi klikkaamalla "Tyyppi"-kohdan alasvetovalikkoa ja valitsemalla tyyppi listalta.
  • Kausi: Määritä "Kausi"-kenttiin aikajakso, jonka ajalle merkintä halutaan luoda.
  • Aika: Voit halutessasi syöttää merkinnän tuntimäärän suoraan "Tuntia / pv"-kenttään tai vaihtoehtoisesti määrittää "Aika"-kenttiin merkinnän aloitus- ja päättymisajan, jolloin tuntimäärä lasketaan niiden perusteella.
  • Kommentti: Merkinnälle voidaan tarvittaessa syöttää selite.
  • Viikonpäivät: Valitse aktiivisiksi ne viikonpäivät, joille merkinnät halutaan luoda. Tämän avulla voidaan tarvittaessa luoda merkintöjä vain osalle viikonpäivistä, kuten esim. "ma, ke, pe".
  • Kaikki: Klikkaamalla "Kaikki"-painiketta saat kerralla valittua/poistettua kaikki viikonpäivävalinnat.
  • Ei arkipyhiä: Jos asetus on päällä niin silloin merkintöjä ei luoda arkipyhäpäiville. Arkipyhien listaus saadaan tarvittaessa näkyviin viemällä hiiren "Ei arkipyhiä"-kohdan päälle.

Kun kaikki määritykset on tehty niin paina lopuksi "Tallenna"-painiketta luodaksesi merkinnän.