Pikakauppoja voi tuoda Kohoon tuotteiden massatuonnin avulla, jos tuotteille ei ole tarpeen tehdä tarkkoja määrityksiä.

Tuotavassa Excel - taulukossa tulee olla seuraavat tiedot: asiakas (nimi tai asiakasnumero), tuotteen nimi ja kappalemäärät. Taulukko voi näyttää esimerkiksi tältä:

Massatuonnin löydät "Laskut" - osiosta "+Pikakauppa" - sivulta. Siirry "Excel (massa)" - välilehdelle.

Tuodaksesi tiedoston valitse tiedosto "Browse...” -painikkeen kautta ja paina ”Lataa”.

Koho lataa taulukon muokkausnäkymän, jossa voit vielä tarkistaa, että kaikki tiedot ovat oikein sekä tarvittaessa muokata tietoja. Myyjä - valikosta voit asettaa pikakaupoille myyjän.

Jos haluat tuoda pikakaupoille myös laskuselitteitä, valitse "Selitteet" täppä sivun yläosasta.

Tällöin Koho osaa etsiä excelistä laskuselitettä kpl-määrän viereistä sarakkeesta.

Laskuselitteet ovat lataamisen jälkeen näkyvissä kullakin rivillä:

Älykäs haku -vaihtoehdon valitsemalla Koho etsii asiakkaan nimeä niin, että asiakkaan nimestä tulee löytyä ainakin osa exceliin kirjoitetusta asiakkaan nimestä. Jos ympäristössä on paljon asiakkaita, joiden nimet muistuttavat toisiaan, emme suosittele käyttämään tätä vaihtoehtoa.

Kun olet valmis tuomaan pikakaupat Kohoon, valitse tuotavat rivit vasemmalla olevasta sarakkeesta (Valinta-painikkeella voidaan aktivoida kaikki kerralla) ja paina ”Tallenna”. Luodut pikakaupat löytyvät tämän jälkeen ”Pikakaupat” -välilehdeltä, josta ne voidaan käsitellä ja laskuttaa. Tästä on kerrottu tarkemmin seuraavassa ohjeessa: 4.2.2 Pikakauppojen vahvistaminen ja laskuttaminen.