Kun kausittaisten sopimusten hintoihin halutaan tehdä prosentuaalisia muutoksia, tämä kannattaa tehdä sopimuskorotusten avulla. Sopimuskorotukset löydät "Sopimukset" -osion ”Korotukset” -välilehdeltä. Klikkaa ”+ Korotus” -painiketta aloittaaksesi uuden korotuksen tekemisen.

Avautuvassa näkymässä on 4 välilehteä: tiedot, tuotteet, sopimukset ja hinnastot.

Tiedot

Tiedot - välilehdellä voit tehdä sopimuskorotukselle seuraavia määrityksiä:

Nimi: voit antaa korotukselle jonkin kuvaavavan nimen

Korotus-%: kenttään määritellään korotuksen prosentuaalinen muutos. Miinusmerkkisellä muutoksella voidaan luoda alennettuja hintoja.

Pyöristä ylöspäin: kenttään voidaan määrittää millä tarkkuudella korotuksen jälkeinen hinta pyöristetään. Esimerkiksi jos kenttään syötetään 1, sopimuksen hinta pyöristyy euron tarkkuudella.

Päivämäärä: kenttä on valinnainen, mutta jos kenttään määritetään jokin päivämäärä, hinnankorotus suoritetaan automaattisesti valittuna päivänä. Korotuksen voi myös aktivoida manuaalisesti (kts. alempana ”Korotuksen aktivoiminen”).

Selite: Voit myös lisätä korotukselle jonkin selitteen, jos tarvitaan tarkempaa selvennystä korotuksen yhteyteen.

Tuotteet

Tuotteet - välilehdellä määritellään ne tuotteet, joita korotuksen halutaan koskevan. Korotus kohdistuu vain valittuihin tuotteisiin valituille sopimuksille. Tuotteita voidaan valita yksitellen, ryhmittäin tai erikoisryhmien perusteella. Jos tuotteita ei ole rajattu, korotetaan kaikkien kausiveloitteisten tuotteiden hintaa. Huomioi, että näkymästä löytyy vain kausittaiset tuotteet.

Sopimukset

Sopimukset - välilehdellä valitaan ne sopimukset, joihin korotus halutaan kohdistaa. Erikoisryhmä - valikosta voit valita kaikkien kyseiseen erikoisryhmään kuuluvien asiakkaiden sopimukset. "Poista valinta" - painikkeesta voit poistaa erikoisryhmän valinnan. Voit valita kaikki asiakasryhmän asiakkaiden sopimukset klikkaamalla kerralla "v" - symbolin päältä.

Hinnastot

Hinnastot - välilehdellä voidaan muutos kohdistaa myös hinnastoihin. Hinnastomuutosta ei ole pakko tehdä, mutta esimerkiksi jos uusien sopimusten aloitushinta haetaan hinnaston kautta, voi tämä valinta olla tarpeellinen.

Korotusten aktivoiminen ja muokkaaminen

Jos korotukselle on määritetty päivämäärä, joka on menneisyydessä, korotus tulee heti voimaan. Jos päivämäärä on määritetty, mutta se on tulevaisuudessa, korotus aktivoituu automaattisesti määritettynä päivämääränä. Jos päivämäärää ei ole määritetty, tai korotus halutaan aktivoida ennenaikaisesti, korotus aktivoidaan manuaalisesti.

Korotuslistauksessa ”Tila” -sarakkeesta löytyy ”Suorita” -painike, jos korotus ei ole vielä aktiivisena. Kun painikkeesta painetaan, korotus aktivoituu, ja korotuksen tilaan kirjataan suorituksen aktivointiaika.

Jos korotusta ei ole vielä suoritettu, siihen on mahdollista tehdä muutoksia. Klikkaamalla korotuksen nimen päältä avautuu esikatseluikkuna, jonka yläreunassa on "Muokkaa" - painike.

Muista lopuksi tallentaa tehtyäsi tarvittavat muutokset. Tämän jälkeen voit suorittaa korotuksen tai jättää sen vielä odottamaan aktivointia. Jo suoritettuihin korotuksiin ei pysty jälkikäteen tekemään muutoksia.

Korotukset tulevat voimaan seuraavassa muodostuvassa sopimuslaskussa. Korotukset eivät siis päivity jo muodostuneisiin laskuihin. Korotuksesta syntyvä muutos sopimushinnoissa on kuitenkin mahdollista laskuttaa takautuvasti. Tarkemmin tästä on kerrottu ohjeessa 5.3.2 Sopimusmuutokset ja niiden laskuttaminen.