Sopimuskone on Taloushallintoliiton kanssa yhteistyössä toteutettu työkalu TAL2018-muotoisten toimeksiantosopimusten luontiin. Sopimukset sisältävät osion henkilötietojen käsittelystä ja Sopimuskoneen avulla voidaan myös luoda pelkkiä henkilötietojen käsittelysopimuksia.

Ohjeen sisältö:

1. Rekisteröinti
  2. Sisään- ja uloskirjautuminen
  3. Navigointi

1. Rekisteröinti

Pääset rekisteröitymään Sopimuskoneen käyttäjäksi kirjautumissivulta "Rekisteröidy"-painikkeesta. Avautuvaan ikkunaan tulee syöttää yrityksen nimi, vastuuhenkilön nimi, vastuuhenkilön sähköpostiosoite (tätä käytetään sisäänkirjautumisessa käyttäjätunnuksena), sekä salasana kahdesti. Hyväksyttyäsi sopimusehdot, jos yritys on Taloushallintoliiton jäsen, voit klikata sen aktiiviseksi (Taloushallintoliiton jäsenille Sopimuskoneen käyttö on maksuton). Jos yritys ei ole Taloushallintoliiton jäsen, on Sopimuskoneen käyttö maksullista. Takaisin kirjautumisnäkymään pääset "Takaisin"-painikkeesta.

2. Sisään- ja uloskirjautuminen

Pääset kirjautumaan Sopimuskoneeseen osoitteessa https://sopimuskone.koho-online.com/

Jos olet jo kirjautunut aiemmin, syötä vain käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoite) ja salasanasi ja pääset kirjautumaan sisään Sopimuskoneeseen.

Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa, paina ”Unohdin salasanani”-painiketta, jolloin saat sähköpostiisi linkin jonka kautta voit asettaa itsellesi salasanan jota käytät kirjautumiseen. Valittuasi salasanan voit kirjautua sisään.

Kun haluat kirjautua ulos Sopimuskoneesta, klikkaa oikeassa yläkulmassa nimesi päältä ja valitse alle avautuvasta valikosta "Kirjaudu ulos".

3. Navigointi

Yläpalkin avulla pystyt navigoimaan Sopimuskoneen eri osioiden välillä.

• Uusi sopimus: Osio pitää sisällään uusien sopimuksien luontinäkymän. Samaan näkymään päädytään kun halutaan muokata olemassa olevia sopimuksia Sopimukset-välilehden kautta.

• Sopimukset: Osiosta löytyy kaikki luodut sopimukset sekä mallipohjiksi tallennetut sopimuspohjat.

• Tuki: Tuki-osiosta löydät Kohon asiakaspalvelun yhteystiedot sekä yhteydenottolomakkeen, jolla voit lähettää suoraan viestiä Kohon asiakaspalveluun.

• Asetukset: ”Asetukset”-osio löytyy yläpalkin oikeasta yläreunasta oman nimen alta avautuvasta valikosta. Asetuksissa voidaan säätää käyttäjätunnuksia ja yrityksen perustietoja.