1. Vuosiloman anominen, kun käytössä on työpäiväkello
  2. Vuosiloman anominen, kun työaikaa seurataan tuntikirjausten avulla

Vuosilomien käyttäminen ja niiden merkitseminen Kohoon vaatii yrityksesi pääkäyttäjiltä pohjatöitä. Varmista järjestelmän pääkäyttäjältä ennen vuosilomien kirjaamista, että voit merkata vuosilomat järjestelmään.

Vuosilomien anomista käsitellään Kohossa kahdella eri tavalla, riippuen siitä seurataanko työaikaa työpäiväkellon vai tuntikirjausten avulla. Tässä ohjeessa käydään läpi molemmat tavat.

1. Vuosiloman anominen, kun käytössä on työpäiväkello

Käyttäjä voi anoa/syöttää lomansa Kohoon siirtymällä työvuoro -näkymässä: Raportointi (omat tunnit) –> Liukuma: työpäivät –> + Loma

Valitse:

• Tyyppi – Vuosiloma/Loma
  • Kohde – Voit käyttää joko automaattista lomakohdistusta, joka oletuksena kohdistaa loman vanhimpaan lomakauteen tai voit kohdistaa loman itse valitsemaasi lomakauteen valitsemalla kauden alasvetovalikosta. Alasvetovalikossa lomakauden kohdalla näkyy käyttämäsi/kertyneiden lomapäivien määrä (esim. 0/20, eli ei ole käytetty vielä yhtään lomapäivää).
  • Kausi – Loman alku ja loppupäivä niin, että siihen tulee mukaan myös lauantai
  • Kommentti – Halutessasi voit syöttää lomalle kommentin
  • Kaikki – Saat nopeasti valittua/poistettua kaikki viikonpäivävalinnat
  • Ei arkipyhiä – Tulee jättää aktiiviseksi, jolloin Koho poissulkee automaattisesti pyhäpäivät pois lomajaksolta

Muistathan, että joka kuudes vuosilomapäivä tulee merkata lauantaille. Tämän vuoksi myös lauantai tulee myös valita mukaan aktiiviseksi päiväksi (sininen valinta)

Tulevia lomia voi seurata Raportit -> Työpäivät -> Lomakalenteri -välilehdellä. Välilehdellä näkyy myös muiden kollegoiden lomajaksot, jotta lomien järjestely ja loma-ajanjaksojen sopiminen olisi helpompaa.

2. Vuosiloman anominen, kun työaikaa seurataan tuntikirjausten avulla

Käyttäjä voi anoa/syöttää lomansa Kohoon joko "Vahvistamatta"- tai "Timesheet"-näkymässä + Vuoro -painikkeen avulla tai kohdasta Raportointi (omat tunnit) -> Lomat -> "+ Loma"-painikkeesta.

Valitse:

• Asiakas – Valitse asiakas, jolle lomatehtävän sisältävä projekti on luotu (usein oma yrityksesi). Jos olet kirjaamassa lomaa "+ Loma"-painikkeen kautta, Koho hakee lomatehtävän asiakkaan automaattisesti.
  • Tehtävä – Valitse vuosiloma-tehtävä. Jos olet kirjaamassa lomaa "+ Loma"-painikkeen kautta, Koho hakee myös lomatehtävän automaattisesti.
  • Käyttämättömät lomat: – Kohdassa on listattuna kaikki sinulle myönnetyt lomat, josta näet kunkin loman kohdalta kuinka monta lomapäivää sinulla on käyttämättä. Voit käyttää automaattista lomakohdistusta, joka oletuksena kohdistaa loman vanhimpaan lomakauteen tai voit kohdistaa loman itse valitsemaasi lomakauteen valitsemalla kauden alasvetovalikosta. Alasvetovalikossa lomakauden kohdalla näkyy käyttämäsi/kertyneiden lomapäivien määrä (esim. 0/20, eli ei ole käytetty vielä yhtään lomapäivää).
  • Tuntia/pv - Syötä kenttään päivittäinen työaikatavoitteesi.
  • Kausi – Loman alku ja loppupäivä niin, että siihen tulee mukaan myös lauantai.
  • Selite – Halutessasi voit syöttää lomalle selitteen.
  • Ei arkipyhiä  Tulee jättää aktiiviseksi, Koho poissulkee automaattisesti pyhäpäivät pois lomajaksolta.

Muistathan, että joka kuudes vuosilomapäivä tulee merkata lauantaille. Tämän vuoksi myös lauantai tulee myös valita mukaan aktiiviseksi päiväksi (sininen valinta)

Tallenna ja hyväksy muodostuneet lomakirjaukset pois "vahvistamatta" -välilehdeltäsi.

Anottuja lomia ja niiden tilannetta voit seurata Raportointi (Omat tunnit) -> Lomat -välilehdellä. Välilehdellä näkyy myös muiden kollegoiden lomajaksot, jotta lomien järjestely ja loma-ajanjaksojen sopiminen olisi helpompaa.