OHJEEN SISÄLTÖ

1. Tarjousnäkymä

2. Tarjouksen lähettäminen asiakkaalle

3. Tarjousryhmät

1. Tarjousnäkymä

Avoimia tarjouksia pääsee tarkastelemaan, muokkaamaan sekä hyväksymään "Tarjoukset" - osiossa. "Omat" - välilehdellä näet vain sellaiset avoimet tarjoukset, joissa olet myyjänä. "Myyjittäin" - välilehdellä näet tarjoukset nopeasti myyjittäin luokiteltuna. "Kaikki" - välilehdellä näet kaikki avoinna olevat tarjoukset. "Omat" ja "Kaikki" - sivuilla voit rajata näkyvillä olevia tarjouksia rajausehtojen avulla.

Klikkaamalla yksittäisen tarjousrivin kohdalta, avautuu tarjouksen esikatseluikkuna.

Esikatseluikkunan yläreunasta löytyy erilaisia toimintoja, joita tarjoukselle voi tehdä:

• Näytä tarjous esikatseluikkuna sulkeutuu ja tarjous avautuu omalle sivulleen
  • Tulosta pdf tarjous avautuu pdf - muodossa uuteen välilehteen
  • Email avaa ikkunan, jossa voit lähettää tarjouksen sähköpostilla asiakkaalle. Lähetyksen eri asetukset käydään läpi myöhemmin tässä ohjeessa.
  • Muokkaa avaa tarjouksen muokkauslomakkeen. Tarkemmin tarjouksille tehtävät määritykset käydään läpi tässä ohjeessa: 5.1.1 Miten luon uuden tarjouksen Kohoon?
  • Hyväksy painike avaa toiminnon, jolla tarjous hyväksytään ja sitä muodostetaan sopimus Kohoon. Tämä käydään tarkemmin läpi tässä ohjeessa: 5.1.3 Miten teen tarjouksesta sopimuksen?
  • Hylkää hylkää tarjous. Hylättyjä tarjouksia voi tarkastella raportoinnin puolella "Myynti" - osiossa.
  • Poista tarjous poistetaan Kohosta eikä se näy raportoinnissa
  • +Pohjaksi painikkeen avulla pääset luomaan uutta tarjousta, joka käyttää tätä tarjousta pohjana.

2. Tarjouksen lähettäminen asiakkaalle

Tarjouksen voi lähettää asiakkaalle tarjouksen esikatselussa olevasta "Email" - painikkeesta. Se avaa uuden ikkunan, jossa pääset määrittämään lähettämiseen liittyviä asioita.

• Osoite sähköpostiosoite, johon tarjous lähetetään. Voit lähettää tarjouksen myös useampaan osoitteeseen, erottele tällöin osoitteet toisistaan pilkulla. Jos asiakkaalle on lisätty yhteyshenkilöitä, näet heidän yhteystietonsa kentän alla.
  • Kopio itselle tämän valitsemalla saat kopion sähköpostista myös itsellesi.
  • Reply-to kohtaan voit määrittää osoitteen, johon mahdollinen vastaus lähetetään. Oletuksena kentässä on käyttäjän Kohoon määritelty sähköpostiosoite.
  • Valitse pohja valikosta voit valita viestiin valmiin sähköpostipohjan. Pohjia hallinnoidaan pääkäyttäjäasetuksissa dokumentit - osiossa "Email - pohjat" - välilehdellä.
  • Otsake viestin otsikko
  • Viesti sähköpostiviesti. Oletuksena tarjousdokumentin latauslinkki lisätään viestin loppuun. Voit asettaa latauslinkin lisäämällä pohjaan seuraavaan osion:  {{download_link <LINKIN TEKSTI>}}. Linkin teksti kohtaan voit itse määritellä, mikä teksti linkissä on näkyvillä. Jos joudut jättämään viestin kirjoittamisen kesken, voit painaa sinistä "Tallenna viesti" - linkkiä. Viesti tallentuu ja kun seuraavan kerran palaat saman tarjouksen lähetyslomakkeelle, voit painaa "Palauta viesti" - linkkiä, jolloin aiemmin tallennettu viesti tulee uudelleen kenttään näkyviin.

3. Tarjousryhmät

Tarjouksia on myös mahdollista luokitella ryhmiin. Tämä helpottaa tarjouksien tarkastelua, jos tarjouksia on paljon. Tarjousryhmiä voi luoda "Tarjoukset" - osiossa "Ryhmät" - välilehdellä '"Lisää kategoria" - painikkeesta. Avautuvassa ikkunassa anna ryhmälle sopiva nimi.

Ryhmät löytyvät nyt tarjouslomakkeen ensimmäiseltä välilehdeltä. Kategoria - valikosta voit valita mihin ryhmään tarjous kuuluu.

Voit muokata tai poistaa olemassa olevia tarjousryhmiä "Ryhmät" - välilehdellä klikkaamalla nimen päältä.

Tarjousryhmiä voit hyödyntää esimerkiksi "Tarjoukset" - osion "Omat" - ja "Kaikki" - välilehdillä hakutulosten suodattamiseen.