Tehtäväryhmän muokkaaminen

Tehtäväryhmät löytyvät asetuksista Tuntikirjaukset - välilehdeltä. Klikkaa sen tehtäväryhmän päältä, jota haluat muokata.

Avautuvasta esikatseluikkunasta paina "Muokkaa" - painiketta, jolloin tehtäväryhmän muokkaussivu aukeaa.

Tehtävien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Tehtävät - välilehdellä voit halutessasi lisätä tehtäväryhmään uusia tehtäviä klikkaamalla "+ Uusi" - painike. Huomioithan, että uuden tehtävän veloitusperusteena käytettävä tuote pitää olla luotuna tässä vaiheessa. Uuden tuotteen luomisesta voit lukea tästä ohjeesta: 3.2.1 Tuotteen luonti, muokkaus ja poisto. Uudelle tehtävälle tehtävät määritykset on esitelty tarkemmin edellisessä ohjeessa: 3.4.1 Kuinka luon tehtäväryhmän?

Jos haluat tehdä muutoksia olemassa olevaan tehtävään, voit tehdä muutokset suoraan tehtäväriville. Klikkaamalla "Valinnaiset asetukset" - linkkiä pääset tekemään muutoksia tarkempiin tehtävien asetuksiin.

Tehtäviä voidaan poistaa tehtävärivin oikeassa reunassa olevasta roskakori-ikonista. Tehtävät eivät kuitenkaan suoraan poistu projekteilta, joilla kyseinen tehtäväryhmä on käytössä, jos tehtävälle on tehty tuntikirjauksia. Jos tehtävälle on tehty jo tuntikirjauksia, suosittelemme tehtävän piilottamista poistamisen sijaan. Piilottaminen tapahtuu valitsemalla "Piilotettu" - vaihtoehto. Tällöin tehtävä siirtyy tehtäväryhmän "Piilotetut tehtävät" -kohtaan tehtäväryhmän tallennuksen yhteydessä, eikä näy enää aktiivisena tehtäväryhmää käytettäessä. Piilotetut tehtävät eivät menetä asetuksiaan ja ne voidaan palauttaa tehtäväryhmän aktiivisiksi tehtäviksi milloin vain.

Lopuksi tallenna tehtäväryhmään tekemäsi muutokset, jonka jälkeen pääset hyväksymään muutokset projekteille.

Muutosten hyväksyntä

Kun tehtäväryhmiin tehdyt muutokset on tallennettu, Koho käy läpi ne asiakkaille kiinnitetyt projektit, joihin tehtäväryhmä on liitetty. Avautuvassa näkymässä näytetään erot tehtäväryhmän ja varsinaisten projekteilla olevien tehtävien välillä.

Voit joko hyväksyä kaikki mahdolliset muutokset kerralla painamalla oikeassa reunassa olevaa "Päivitä kaikki" - painiketta. Voit myös käydä muutoskohtaisesti päivittämässä kaikki alarivit. Klikkaamalla rivin päältä saat auki kaikki alarivit, ja voit yksitellen käydä hyväksymässä ne, jos joukossa on sellaisia projekteja, joille et halua muutosta tehdä.

Tehtäväryhmän poistaminen ja arkistointi

Tehtäväryhmät voidaan joko poistaa tai arkistoida, riippuen siitä onko tehtäväryhmälle vielä kirjattu tunteja. Jos tehtäväryhmälle ei ole kirjattu tunteja, se voidaan poistaa "Poista" - painikkeesta tehtäväryhmän esikatselusta.

HUOM! Jos tehtäväryhmää on käytetty jossakin projektissa ja tehtäväryhmä poistetaan, tehtäväryhmän tehtävät poistuvat myös projektilta. Varmista siis, että projektit, jotka käyttivät tehtäväryhmää sisältävät oikeat tehtävät tämän jälkeenkin.

Jos tehtäväryhmällä vastaavasti on kirjattuja tunteja, tehtäväryhmää ei voi poistaa vaan se täytyy arkistoida, jotta raportointi toimii edelleen tehtäväryhmän osalta. Kun tehtäväryhmä halutaan arkistoida, siirry tehtäväryhmän muokkausnäkymään. Muokkausnäkymän Perustiedot-välilehdellä valitaan ”Arkistoitu”,  jonka jälkeen tallennetaan. Nyt tehtäväryhmä siirtyy tehtäväryhmä-näkymässä Arkistoitu-osioon. Tehtäväryhmä voidaan myös palauttaa takaisin aktiiviseksi muokkausnäkymästä poistamalla ”Arkistoitu”-valinta.