1. Aikalukitus (Työnjohtaja)
  2. Aikalukitus (Pääkäyttäjä)

Aikalukitus on työkalu, jota työnjohtaja voi käyttää työntekijöiden tuntikirjausten hyväksymiseen. Aikalukitus -näkymässä voidaan myös lukita työntekijöiden tuntikortit valitulla ajanjaksolla, jonka jälkeen tuntien kirjaaminen on estetty. Aikalukitus -taulukossa näkyy kuukauden aikana tehdyt sisäiset tunnit työntekijöittäin. Aikalukitus -näkymä löytyy Kohosta kahdesta eri paikasta: Tuntikirjaus -puolen raportoinnista, sekä Hallinta -puolen asetuksista (vain pääkäyttäjille). Aikalukitus ei ole käytössä oletuksena ja jos haluat ottaa sen käyttöön, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

1. Aikalukitus (Työnjohtaja)

Aikalukitus löytyy tuntikirjauspuolella kohdasta: Raportointi (Omat tunnit) -> Aikalukitus. Näkymä voidaan myös avata omaan välilehteen klikkaamalla "Avaa välilehteen"-painiketta.

Rajaukset

1. Voit valita näkymässä näytettävien kausien (kuukausi/viikko riippuen tilin asetuksista) lukumäärän.
  2. Voit rajata näkymän työntekijöitä tiimeittäin.
  3. Tarvittaessa voit valita taulukon soluun näytettäväksi vain liukumaa kerryttävät tunnit kaikkien tuntien sijaan.
  4. Kun "Laskutettavaa"-täppä on päällä, lasketaan taulukon soluihin mukaan myös laskutettavat tunnit.
  5. Kun "Sop. alaista"-täppä on päällä, lasketaan taulukon soluihin mukaan sopimuksen alaiset tunnit.
  6. Kun "Sisäistä"-täppä on päällä, lasketaan taulukon soluihin mukaan myös sisäiset tunnit.
  7. Klikkaamalla "Näytä tuntitavoitteet"-täpän aktiiviseksi, saat taulukon soluihin näkyviin myös kuukausittaiset tuntitavoitteet.

Taulukko

Vihreällä taustalla oleva solu: Työntekijä on vahvistanut kauden lukittavaksi.

Harmaa avoin lukko: Työnjohtaja ei ole lukinnut tuntikorttia.

Musta suljettu lukko: Työnjohtaja on lukinnut tuntikortin ja hyväksynyt tunnit laskutukseen -> Kausi näkyy työntekijälle harmaana, eikä muutoksia voi tehdä.

Voit lukita kausia joko työntekijöittäin lukon kuvaketta klikkaamalla tai vaihtoehtoisesti voit lukita kaikkien työntekijöiden kauden kerralla klikkaamalla ylimmällä rivillä näkyvää kuukauden nimeä. Kaudet voi myös avata uudelleen vastaavasti lukkoa tai kuukauden nimeä klikkaamalla. Voit tarkastella kauden kirjauksia klikkaamalla solussa näkyvää sinistä lukua (tästä kerrotaan lisää hieman alempana).

Klikkaamalla solussa olevaa lukua avautuu ikkuna, johon on listattu kaikki kauden sisältämät tuntikirjaukset. Voit myös tarkastella kirjauksia päivittäin ryhmiteltynä, asiakkaittain, sekä tehtävittäin. Listaus muiden tuntikirjauksista näkyy käyttäjille, joilla on pääkäyttäjäoikeudet tai jonka käyttäjäoikeuksiin on annettu oikeus kohtaan "Lupa vaihtaa roolia". (kts. ohje 3.6.1 Uuden käyttäjän lisääminen Kohoon). Jos näitä oikeuksia ei ole, käyttäjä näkee aikalukituksen kautta vain omat vuoronsa.

Voit tarvittaessa ladata vuorot Exceliin klikkaamalla "Excel"-painiketta "Lista"-välilehdellä.

Klikkaamalla vuoroa "Lista"-välilehdellä saat avattua vuoron muokkausnäkymän. Muokkausnäkymässä voidaan vielä tehdä muutoksia käsittelemättä ja lukitsematta oleviin vuoroihin. Voit tutustua vuoron muokkaamiseen lisää tästä linkistä: Laskutettavien tuntikirjausten muokkaaminen

Ikkunan saat suljettua klikkaamalla ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa rastia tai vaihtoehtoisesti ESC-näppäintä painamalla.

2. Aikalukitus (Pääkäyttäjä)

Hallinta -puolen Aikalukitus löytyy kohdasta Asetukset -> Käyttäjät -> Aikalukitus. Hallinta- ja tuntikirjaus-puolen Aikalukituksen suurin ero on, että Hallinta -puolella on laajemmat oikeudet tuntikirjausten muokkaamiseen.