Voit muodostaa Kohossa jo tehdyistä ja lähetetyistä laskuista hyvityslaskuja kahdella eri tapaa:

1. Pelkän hyvityslaskun luominen.
  2. Hyvityslaskun luominen, sekä hyvitettävän laskun työvuorojen palauttaminen laskutukseen. Tässä tapauksessa Koho luo uuden kopion laskusta, poistaa alkuperäisen laskun ja palauttaa tunnit takaisin käsittelynäkymään. (Huom! Muista tämän jälkeen lähettää hyvityslasku ENNEN uuden laskun luomista).

Siirry "Laskut"-puolen avoimet, erääntyneet tai maksettu -välilehdelle ja valitse listalta lasku, joka halutaan hyvittää. Avautuvalla laskukortilla voidaan valita luodaanko laskulta pelkkä hyvityslasku ("Hyvitä"-painike) vai halutaanko laskulla olevat työvuorot myös palauttaa takaisin laskutukseen (Ratas-painike).

Hyvitä -painike

"Hyvitä"-painikkeesta avautuu hyvityslaskun lomake, jossa voit vielä tehdä muutoksia hyvityslaskuun. Tehtyäsi tarvittavat muutokset klikkaa "Tallenna"-painiketta, jolloin Koho luo hyvityslaskun "Laskuttamatta"-välilehdelle. Koho lisää hyvityslaskun nimen perään automaattisesti tekstin: "- Hyvityslasku".

Ratas -painike

Ratas-painikkeella voidaan tarvittaessa palauttaa hyvitettävällä laskulla olevat työvuorot takaisin laskutukseen. Painiketta painettaessa tapahtuu kolme asiaa:

1. Koho luo kopion hyvitettävästä laskusta, jossa palautetut työvuorot on korvattu tuotteilla.
  2. Alkuperäinen lasku poistetaan (kopio jää alkuperäisen tilalle) ja tästä luodaan hyvityslasku.
  3. Työvuorot palautetaan takaisin laskutukseen.

Huom. Ratas-painikkeesta ei siirrytä hyvityslaskun luontinäkymään, vaan Koho tekee yllä mainitut toimenpiteet automaattisesti.