Kohossa on kaksi eri tapaa määrittää tuntitavoitteita yrityksen työntekijöille. Alla olevassa ohjeessa käsitellään tavoitteiden luomista tuntikirjauksille. Työpäiväkellon tavoitteiden asettamisesta voit lukea tarkemmin täältä: 3.7.1 Työaikatavoitteiden laatiminen, muokkaaminen ja poistaminen (Työpäiväkello)

Tuntikirjaustavoitteiden laatiminen

Pääkäyttäjä pääsee luomaan yrityksen työntekijöille työntekijäkohtaisia tuntikirjaustavoitteita, joiden avulla pystytään seuraamaan työntekijöiden liukumia. Tuntitavoitteiden luominen on pakollista liukumien seuraamiseksi.

Tuntitavoitteet luodaan pääkäyttäjän hallintapuolen asetuksista "Käyttäjät" - osion "Tuntitavoitteet" - välilehdeltä. Uusia tavoitteita pääset lisäämään "+Kausi" - painikkeesta.

Avautuvassa ikkunassa määritä tuntitavoite (esim. 7:30 / pv) sekä kausi, jonka ajalle tuntitavoitteet luodaan. Aika - kenttään voit halutessasi valita, millä aikavälillä tuntikirjausten tulisi tapahtua. Käytännössä tuntikirjausten teko onnistuu myös näiden aikojen ulkopuolella, eli kellonaikojen on tarkoitus olla vain informatiivisia.

Päivävalinnoista voit määrittää mille viikonpäiville tavoitteet luodaan (voidaan hyödyntää, jos työntekijä tekee vain kolme tai neljä päiväistä viikkoa). "Ei arkipyhiä" - valinnalla tuntitavoitteita ei luoda arkipyhille. Jotta arkipyhäkalenteri toimii oikein, tuntitavoitteita ei suositella laitettavan yli kahden vuoden päähän kuluvasta päivästä"Rajaa käytön alusta" - valinnalla työaikatavoitteita luodaan vasta siitä päivästä alkaen, kun työtekijä on perustettu Kohoon.

Valitse ne työntekijät, joita tuntitavoite koskee ja paina "Tallenna". Työntekijöitä valitessasi voit klikata kokonaisia tiimejä tiimin nimen vieressä olevasta ”Valitse kaikki”-painikkeesta, tai voit valita yrityksesi kaikki työntekijät ”Kaikki”-painikkeesta.

Näin Koho luo valintojesi perusteella työntekijäkohtaiset tuntitavoitteet, jotka näkyvät käyttäjä -asetusten "Tuntitavoitteet" -välilehdellä.

Tuntikirjaustavoitteiden muokkaaminen

Tuntitavoitteiden muokkaaminen tapahtuu käytännössä asettamalla uudet tavoitteet edellisten tavoitteiden päälle. Halutessasi muokata tuntikirjaustavoitteita, toimi siis samalla tavoin kuin tämän ohjeen kohdassa "Tuntikirjaustavoitteiden laatiminen".

Vinkki! Jos työntekijöille alkaa ilmestymään tuntikirjaustavoitteita myös arkipyhille, vaikka tämä ei olisi tarkoitus, on aika nollata ja luoda tuntikirjaustavoitteet uudestaan. Kohon arkipyhäkalenteri toimii oikein vain, jos työaikatavoitteet asetetaan korkeintaan kahden vuoden päähän. Tilanteen korjaamiseksi sinun tulee ensin poistaa tuntikirjaustavoitteet ja tämän jälkeen lisätä ne uudestaan. Seuraa siis ensin kohdan "Tuntikirjaustavoitteiden poistaminen" ohjeita ja sen jälkeen kohdan "Tuntikirjaustavoitteiden laatiminen" ohjeita. Poistaessasi tuntikirjaustavoitteita ota pois "Ei arkipyhiä" - valinta, jotta tuntikirjaustavoitteet poistetaan myös arkipyhiltä.

Tuntikirjaustavoitteiden poistaminen

Poistaaksesi yhden tai useamman työntekijän tuntikirjaustavoitteet, siirry "Käyttäjät" - osion "Tuntitavoitteet" - välilehdelle. Paina "+Kausi" - painikkeesta. Avautuvassa ikkunassa syötä "Tuntia / pv"-kohtaan 0, ja määrittele kausi jolta haluat poistaa tuntitavoitteet. Kun halutaan poistaa kaikki tulevat tavoitteet, voi kauden päättymisajankohdan laittaa reilusti tulevaisuuteen. Jos tavoitteita on luotu myös lauantaille tai sunnuntaille, muista rastittaa nämä päivät päivävalinnoista. Jos haluat poistaa tuntikirjaustavoitteet myös arkipyhiltä, ota pois valinta "Ei arkipyhiä".

Lopuksi määrittele työntekijät, joita tämä muutos koskee, jonka jälkeen "Tallenna" -painiketta painamalla muutokset tulevat voimaan.

Jos tarvitset lisää tietoa tuntikirjaustavoitteista, ota yhteyttä Kohon asiakaspalveluun asiakaspalvelu@kohosales.com.